Menu

20.1.2016 / TAPAHTUIPA 40 VUOTTA SITTEN

Vuoden 1976 teknisillä messuilla tmi Bruno Tavan esitteli osastollaan edustamaansa Astor-foliopainokonetta. Apulaisekseen Bruno oli värvännyt vävykokelaansa Kari Grönholmin, joka painoikin ahkerasti mallitarroja koko messujen ajan ja piti myyntipuheitaan. Vaan Karille vastattiin jatkuvasti, että ”Ei kyllä tuollaista konetta haluta omaksi ostaa – mutta kukahan tekisi meille noita tarroja?”

Messut olivat ja menivät mutta painokone jäi myymättä. Tarrojen kysyntää kuitenkin oli mitä ilmeisimmin ja se oli tehnyt vaikutuksen: Kari päätti ostaa koneen itse. Kommandiittiyhtiö Karico K. Grönholm aloitti toimintansa Helsingin Käpylässä 24 m2:n toimitiloissa.

Alkuun asiakaskunnan rungon muodostivat sähköteknisen teollisuuden yritykset. Tänä päivänä Karico Oy on arvostettu painotalo, jonka osaaminen tunnetaan laajasti eri toimialoilla. Nykyään hyödynnämme tarroissa ja etiketeissä monipuolisesti eri painomenetelmiä, joista digipaino on tarjoamiensa etujen ansiosta noussut avainasemaan.

Kari on sittemmin jo eläköitynyt mutta perintö elää ja voi hyvin. Me nykyisetkin karicolaiset tartumme innolla teknisiin haasteisiin ja tiedämme, että myös erinomainen palvelu on aina ollut keskeinen tekijä menestyksemme takana. Niin ikään luotettavuudesta ja toimitusvarmuudesta saamme jatkuvasti hyvää palautetta.

Taannoin saimme puhelun yrityksestä, jonka tarrakyselyyn eräs kilpailijoistamme oli todennut: ”Ei onnistu meillä mutta kysy Karicosta. Jos eivät siellä pysty auttamaan, niin ei sitten Suomessa kukaan.” Kyselijästä tuli uskollinen asiakkaamme.

Minkälaisia tarrakysymyksiä Sinulla olisi meille?

 

P.S. Brunosta tuli koneasiakkaansa appiukko, kun Kari ja Kirsi avioituivat 1977. Tämäkin menestystarina jatkuu edelleen!